Requiem voor de buurt

‘Requiem voor de buurt’ is een participatieproject bedacht door dirigent Josefine Straesser, in samenwerking met Kerk& Buurt Westerpark en de Nassaukerk. Voor tickets scroll naar beneden.

In dit project kan iedereen die dat wil de eeuwenoude oorspronkelijke gregoriaanse melodieën uit een Requiem zingen.

Daartoe worden vier workshops georganiseerd in het najaar 2024 in de Nassaukerk Amsterdam, waarbij er van eenvoudige muzieknotatie de gregoriaanse melodieën worden gezongen en je uitleg krijgt over ‘wat een Requiem is’.

De workshops zullen zijn op drie zaterdagen in het najaar: zaterdag 7 september (14:00 tot 16:00 uur); zaterdag 28 september (14:00 uur tot 16:00 uur) en zaterdag 12 oktober (14:00 uur tot 16:00 uur). Een vierde workshop zal zijn tijdens een diner (datum wordt nog bekend gemaakt). Voor mensen met stadspas zijn de workshops gratis. Andere deelnemers betalen 15 euro per workshop. Aanmelden kan bij de dirigent Josefine Straesser. Email: j.straesser@icloud.com. Locatie workshops: Nassaukerk Amsterdam.

Na de workshops kunnen de deelnemers deelnemen in een buurtkoor, dat tijdens het concert Requiem voor de Buurt rond Allerzielen, begin november, deze melodieën gaat zingen.

Op het programma staat dan ook het Requiem van Duruflé, een tweetal werken van Erik van Nevel en de wereldpremière Requiem voor Nyckelharpa en Contrabas van Anders Jallén.

Met deze wereldpremière maken de concerten in de Nassaukerk deel uit van het festival: ‘Dag van de componist’. Tijdens dit festival komen honderden in Nederland actieve componisten in de schijnwerpers te staan met meer dan 500 musici. Meer dan 150 concerten vinden plaats in 15 steden. Radiostation NPO Klassiek zendt dan ook nieuwe Nederlandse muziek uit. Meer weten over dit festival? Kijk op www.nieuwgeneco.nl en op www.newmusicnow.nl.

Op 1 en 2 juni zijn er al twee concerten in de Nassaukerk waar het Requiem van Duruflé wordt uitgevoerd en je alvast kennis kunt maken met deze muziek om enthousiast te worden voor de workshops. Voor de buurt is de generale repetitie gratis te bezoeken. Deze repetitie is op donderdagavond 30 mei vanaf 20 uur in de Nassaukerk.

Doneer / Koop tickets

Wilt u kaarten kopen (15 euro per stuk) voor de concerten van zaterdag 1 juni (aanvang 20 uur) of zondag  2 juni 2024 (aanvang 15 uur) in de Nassaukerk, dan kan dat via het onderstaande formulier.

Of wilt u bijdragen aan het project via een donatie? Dat kan ook via onderstaand formulier. Vermeld DUIDELIJK in de omschrijving of het gaat om de aankoop van tickets, met daarbij vermelding van aantal en de dag (1 of 2 juni) of dat het gaat om een donatie (onder vermelding: donatie Requiem vd Buurt).

Bij een donatie van 50 euro krijgt u 1 ticket cadeau, bij een donatie van 100 euro krijgt u 2 tickets cadeau. Binnen 7 dagen krijgt u een persoonlijk bericht en bevestiging van uw donatie en/of aankoop van de tickets per email.

Dit project kost veel geld en daarvoor zijn fondsen aangeschreven en is een crowdfunding opgestart. Ook jij kan helpen door middel van een donatie via Vrienden van de Nassaukerk.

iDEAL